Opel, çevreci inovasyon konseptine hayat veriyor

Opel’den yapılan açıklamaya göre, markanın yeni SUV ailesi, üretimden tasarıma kadar birçok aşamada sürdürülebilirlik kriterlerini temel alarak geliştirildi. Yüzde 95’e kadar yeniden kullanılabilir ve yüzde 85’e kadar geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen modeller, çevre dostu teknolojilerin otomotiv sektöründe nasıl uygulanabileceğine dair somut örnekler sunuyor.

Grandland, Frontera ve Mokka’nın dış tasarımlarında krom kaplamalara yer verilmezken, gövdelerde sade ve dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış çizgiler kullanıldı. Opel’in marka yüzü niteliğindeki ‘Vizor’ tasarımı, merkezinde yer alan Opel logosuyla dikkati çekerken, karakteristik yan hatlarla araçların siluetleri vurgulanıyor. Grandland modelinin bagaj kapağında, krom yerine kabartmalı model ismi bulunuyor.

Bu üç modelin tamamı, aynı zamanda enerji verimliliğine katkı sağlayan Intelli-Lux HD LED farlar ve ‘Edge Light’ teknolojisine sahip 3D Vizor aydınlatma sistemi gibi gelişmiş ışık çözümleriyle donatıldı.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELER

İç mekanda sürdürülebilirliğe yönelik atılan adımlar kapsamında, koltuklar, kapı panelleri, gösterge panelleri ve orta konsollar gibi temas yüzeylerinde geri dönüştürülmüş PET şişelerden elde edilen kumaşlar ve kaplamalar tercih edildi. Direksiyon simidi gibi bileşenlerde ise vegan sentetik deri kullanıldı.

Yeni Grandland ve Frontera modellerinde bulunan sürücü ve ön yolcu koltuklarındaki Intelli-Seats sistemi, ergonomik yapısıyla konfor sunarken, kuyruk sokumuna binen baskıyı azaltarak uzun yolculuklarda rahatlık sağlıyor.

Grandland modelinde kullanılan 40’tan fazla polimer öge, yüzde 80’e varan oranda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Bu sayede aracın toplam ağırlığının 550 kilogramdan fazlası geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir kaynaklardan elde edildi.

Araçların görünmeyen bölümlerinde de sürdürülebilirlik ilkesi korunarak, işlenmiş alüminyum, geri dönüştürülmüş çelik ve polimer bileşenler gibi çevre dostu materyallerden yararlanıldı.

BATARYA TEKNOLOJİSİ

Opel, batarya teknolojilerinde de döngüsel ekonomi prensiplerine uygun bir strateji benimsiyor. ‘Tamirat, Tekrar Üretim, Tekrar Kullanım ve Tekrar Dönüştürme’ adımlarını içeren dört ‘T’ yaklaşımı doğrultusunda Eisenach fabrikasında özel bir batarya imalathanesi kuruldu. Bu yapı, bataryaların kullanım ömrünü uzatmayı ve kaynak tüketimini azaltmayı hedefliyor.

Opel’in tamamen elektrikli SUV modelleri, emisyonsuz sürüş deneyimiyle çevreye duyarlılık sunarken, aerodinamik tasarım ve enerji tüketimini azaltan özel jant yapılarıyla verimliliği artırıyor. Hibrit ve elektrikli versiyonlarıyla Opel’in ürün gamı, döngüsel ekonomiye katkı sağlayan bir anlayışla şekillendiriliyor.

Yeni Grandland, Frontera ve Mokka modelleriyle Opel, çevre dostu teknolojileri kullanıcı dostu bir deneyimle birleştirerek sürdürülebilirliğe yönelik standartları yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Related Posts

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

Armin Strom’un yeni saati koleksiyonerleri mest etti

İsviçreli saat üreticisi Armin Strom, zamana farklı bir bakış sunan yeni modeli Gravity Equal Force Ultimate Sapphire Blue ile dikkat çekiyor. Şirketin System 78 koleksiyonuna eklenen bu özel saat, İsviçre Alplerinin buzul göllerinden esinlenerek …

Türkiye’nin de aralarında olduğu 30 ülkenin katkısıyla geliştirildi: Yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava gözlem uydusu MTG-S1, ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya gönderildi. MTG-S1, Meteosat Üçüncü Nesil (MTG) Uydu Programı kapsamında önümüzdeki 20 yıl boyunca görev yapacak 6 uydudan biri olacak. Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı (EUMETSAT) tarafından işletilecek uydu, hava tahmini, ani hava olayları takibi ve iklim izleme alanlarında önemli katkılar sunacak. Halihazırda EUMETSAT’ın işlettiği 9 uydudan elde edilen veriler, 30 üye ülkede meteorolojik tahminler ve erken uyarı sistemleri için etkin şekilde kullanılıyor. MTG-S1’in devreye girmesiyle bu kapasite önemli ölçüde artacak.

PlayStation oyunlarına zam geldi

Sony’nin PlayStation oyunlarına zam geldi. Türkiye’de oyun fiyatları sürekli artıyor ve bu sefer de PS tarafındaki AAA oyunlara zam geldi.

Android kullanıcıları dikkat! Telefonunuzdaki fotoğrafları hedef alıyor

Kaspersky araştırmacıları, iOS ve Android cihazları hedef alan yeni bir Truva atı virüsü olan SparkKitty’yi ortaya çıkardı. Android’de yayılımı daha hızlı olan zararlı yazılım, özellikle kripto para ve kumarla ilgili uygulamaların yanı sıra TikTok’un sahte bir sürümü üzerinden yayılıyor ve telefonların galerilerindeki görüntüleri hedef alıyor.

Dans eden robotlar gerçek mi? İşin uzmanları anlatıyor

Boston Dynamics’in dans eden robotları, sosyal medyada viral olan videolarıyla bilim ve teknoloji dünyasını adeta büyüledi. Spot ve Atlas gibi robotların karmaşık dans hareketleri, izleyenleri hem hayran bıraktı hem de bir soruyu gündeme taşıdı: Bu …