Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Jde Peet’s, Türkiye Operasyonlarını Yeniden Yapılandırıyor: Of Çay Satışa Çıkıyor

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s tarafından satın alınan Of Çay, bu kararla birlikte yeniden el değiştirmeye hazırlanıyor.

SATIŞ İÇİN AYRINTILAR PAYLAŞILACAK

Jde Peet’s yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, çay biriminin şirketin genel kârlılığını olumsuz etkilediği belirtilerek, satış kararının arkasında yatan nedenin bu olduğu ifade edildi. Şirket, potansiyel alıcılarla görüşmelerin sürdüğünü ve satış sürecinin 1 Temmuz’da kamuoyuyla daha ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını duyurdu.

NEDEN SATIYOR?

Dünya’da yer alan şirketin açıklamasına göre bu karar, küresel ölçekte yürütülen operasyonel sadeleşme ve verimlilik stratejisinin bir parçası. Aynı kapsamda ABD pazarında L’Or Barista kahve makinelerinin satışının durdurulacağı ve bu segmentin Peet’s markası altında yeniden yapılandırılacağı bilgisi de kamuoyuna sunuldu.

Türkiye’de çay sektörünün önemli oyuncularından biri olan Of Çay, Jde Peet’s yönetimi altında özellikle Karadeniz Bölgesi’nde bölgesel bir üretim ve tedarik üssü olarak konumlandırılmıştı. Şirketin satışı, çay sektöründe önemli bir el değişimi anlamına geliyor.

ABD TARİFELERİ ETKİSİNDE Mİ?

Mart ayında Avrupa pazarında pozitif sinyaller aldıklarını belirten Jde Peet’s yetkilileri, kahve fiyatlarında yaşanan %28’lik artışa karşı yeni fiyat stratejileri geliştirmeye odaklandıklarını kaydetti. ABD’nin yürürlüğe koyduğu ticaret tarifelerinin ise şirketin genel finansal yapısında önemli bir değişikliğe yol açmasının beklenmediği ifade edildi.

Of Çay’ın yeni sahibi kim olacak, yerli mi yabancı mı? 1 Temmuz’da açıklanacak detaylar Türkiye çay sektöründe önemli gelişmelere yol açabilir.

Related Posts

Oteller borç batağında, bankalar çareyi ‘vefa anlaşması’nda buldu

Ekonomik kriz turizim sektörünü de zora sokuyor. 2025’in ilk çeyreğinde turizm sektörünün bankalara olan toplam nakdi kredi borcu yüzde 33.4 artarak 521.4 milyar TL’ye yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bu …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir