İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde yer alan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmakta olup, Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Geçmişinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ada, şu anda Türkiye’nin yüksek güvenlikli cezaevi ile tanınmaktadır ve tamamen askeri bir alan olup sivillere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı medeniyetler tarafından kullanılmış bir ada olma özelliği taşımaktadır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapmış olan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında da stratejik bir öneme sahipti. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ise daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

İsrail’de 10 günde 4 asker intihar etti

İsrail’in güneyindeki bir askeri üste bir İsrail askerinin intihar girişiminde bulunarak ağır yaralandığı bildirildi.

UNICEF: Gazze’de 5800 çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konuldu

 UNICEF, haziranda İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 6 bin Filistinli çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konulduğunu açıkladı.

İş dünyasından “süreç” değerlendirmesi: Bu süreçte üzerimize düşen her sorumluluğu bundan sonra da eksiksiz ifa edeceğiz

İş dünyasından “süreç” değerlendirmesi: Bu süreçte üzerimize düşen her sorumluluğu bundan sonra da eksiksiz ifa edeceğiz

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ve 4 üniversitenin rektörlüğüne yapılan atamalar Resmi Gazete’de

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ve 4 üniversitenin rektörlüğüne yapılan atamalar Resmi Gazete’de

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.