Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Yazın Kalp Sağlığına Dikkat: Prof. Dr. Cengiz Köksal’dan Öneriler

Yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp ve damar hastaları için risk oluşturduğunu belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında dikkat etmesi gerekenler konusunda önemli uyarılarda bulundu.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yazın kalbin normalden daha hızlı çalıştığını ve bu durumun kalp hastaları için risk oluşturduğunu vurguladı. Vücudun serin kalması için gereken su ve minerallerin kaybı, kalbin daha fazla çalışmasına neden olabilir. Bu durum özellikle kalp hastalığı tanısı konmuş kişilerde ciddi risk oluşturabilir.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında bol su tüketmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takılan ve kan sulandırıcı kullanan hastalar için yeterli sıvı alımı önemlidir. Alkol tüketiminden kaçınılmalı ve idrar söktürücü kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Ayrıca tansiyon ilacı kullanan hastaların tansiyon düşüklüğüne karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının günlük su tüketimini artırmaları gerektiğini vurgulayarak, aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ani fenalaşma durumunda ise hastanın ayaklarını yüksekte tutmak, bol sıvı tüketmek ve serin bir alana geçmek önemlidir. Eğer şikayetler devam ederse, sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Ani Kalp Problemleri Yaşamamak İçin Önleminizi Alın

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkilediğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle genç bireylerde kalp problemleri yaşanabileceğini belirtti. Yaz ayları öncesinde kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemini vurgulayarak, herkesin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlılıkta fiziksel aktivite ve egzersiz kronik hastalık riskini azaltıyor! Yaşlılık döneminde sağlık durumunun korunmasının önemine dikkat çeken uzmanlar, fiziksel aktivitenin sağlığın korunmasında kritik rol oynadığını söylüyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.