Dijital Devlet Akademisi kuruluyor

Yapay zeka tehditlerini ortadan kaldıracak bir kurgu üzerinde çalışılırken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Birim Müdürü Dr. Atilla Aydın, “Ülkemizde güvenilir yapay zeka damgası verilecek bir kurgu üzerinde çalışılıyor. Bunun TSE koordinesinde bir ön belgelendirme süreci olacak. Yapay zeka risk haritası oluşturulacak” dedi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLECEK

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) düzenlenen 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde “Yapay Zeka Stratejisinin Sektörlere Etkileri” başlıklı bir sunum yapan Aydın, 2021 yılında yayınlanan Yapay Zeka Strateji Belgesi ile nitelikli insan kaynağı gibi yapısal dönüşümleri hazırlayacak bir sistem kurulumunun benimsendiğini anlattı. Aydın,yayınlanmak üzere bir Kamu Bilişim Strateji taslağı ve Dijital Devlet Strateji taslağı hazırlandığını da belirtti.

YETENEK HAVUZU OLUŞTURULDU

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde yapay zeka çalışmalarını da içeren bir insan kaynağı yetenek havuzu oluşturulmaya başlandığını belirten Aydın, yapay zeka alanında önümüzdeki süreçte kritik iki başlık olacağını ifade etti. Aydın, “Bunlardan bir tanesi veri yarışı etrafındaki yapılanmanın revizyonu olacak.

İkinci olarak ise güvenilir yapay zeka damgası verilecek bir kurgu üzerinde çalışılıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx