İngiliz milyoner ailenin 30 yıl boyunca karavanda sakladığı çalışanı: Köle gibi muamele gördüm

T24 Dış Haberler

20 yıldan fazla süredir köle olarak tutulduğunu belirten bir adam, açtığı davanın ardından 352 bin Sterlin ödeme almaya hazırlanıyor.

Mağdur çalışan, Lincolnshire’da milyoner Rooney ailesine ait bir sitedeki karavanda yaşarken 26 yıl boyunca insan onuruna aykırı koşullarda yaşamaya zorlandığını bildirdi.

Rooney ailesinin evsiz erkekleri neredeyse 30 yıldır köleliğe zorladığı, onları bakımsız karavanlarda yaşamaya, hiç para almadan çalışmaya, idrar ve dışkıyla kirlenmiş karavanlarda uyumaya mecbur bıraktığı ortaya çıktı.

Mağdurun kız kardeşi, hükümetten gelen ödeme sayesinde kardeşinin gece gündüz bakım masraflarını karşılayabileceğini söyledi. Ancak Rooney ailesi tarafından köle olarak tutulan diğer 15 kişinin yardım alamadan öldükleri rapor edildi.

Polis, mağdurların bulundukları sırada yetersiz beslendiklerini ve genellikle Rooney’lerden artık yiyecek aldıklarını söyledi.

Bir kurbana, kendisini haftanın 7 günü, günde 12 saat çalışmaya zorlayan bir sözleşmeyi imzalamazsa kendi mezarını kazmasının söylendiği bildirildi.

Cezayı veren Yargıç Timothy Spencer QC, ailenin ”acımasızlıklarının tüyler ürpertici” olduğunu söyledi.

En ağır suçu işlediği belirtilen Patrick Rooney ve John Rooney sırasıyla 15 yıl 6 ay ve 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir