UEFA’nın Merih Demiral kararı gündemi sarsmaya devam ediyor: Siyasi bir karar

UEFA, A Millî Futbol Takımı’nın yıldız savunmacısı Merih Demiral hakkında, Avusturya maçında sergilediği ‘bozkurt’ hareketi sebebiyle uygunsuz davranış iddiasıyla soruşturma başlattı ve iki maç men cezası verdi. Leipzig Stadyumu’nda gerçekleşen 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçının ardından yapılan bu açıklama, futbol dünyasında geniş yankı buldu.

TIKLAYIN – Merih Demiral’a “bozkurt” işareti nedeniyle UEFA’dan iki maç ceza; CAS yolu kapalı

UEFA Disiplin Kurulu, Demiral’ın davranışlarının sporun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle bu kararı aldığını belirtti. Ancak, bu karar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Erdoğan, “Kimse Almanlar’ın formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızlar’ın formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?” diyerek bu cezanın haksız olduğunu savundu ve Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgileneceğini duyurdu.

TIKLAYIN – UEFA, Merih Demiral’a ırkçılıktan değil, sportif olmayan gösteri yapmak ve futbol sporunu itibarsızlaştırmaktan ceza vermiş

Fanatik’in aktardığına göre, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise soruşturma sürecinin adaletsiz olduğunu vurgulayarak, Merih Demiral’a verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu ve UEFA’nın bağımsızlığına gölge düşürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Spor Hukuku Uzmanı Anıl Dinçer, UEFA’nın bu kararının çifte standart olduğunu ve Türkiye’ye karşı ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Bu arada, TFF’nin cezaya itiraz etme şansının olmadığı, çünkü UEFA kurallarına göre 3 maçın altındaki cezalarda CAS’a başvuru yapılamadığı belirtiliyor. Bu durum, Türkiye futbol kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı ve öfke yarattı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir