Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlıların Fiziksel Aktivite ve Egzersizle Kronik Hastalık Riski Azalıyor!

Uzmanlar, yaşlılık döneminde sağlığın korunmasının fiziksel aktivite ile mümkün olduğunu belirtiyor. Yaşlı Bakımı Programı’ndan Dr. Büşra Kul, yaşlılara yönelik egzersizlerin kronik hastalık riskini azalttığını ve yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini vurguluyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlık durumunun korunması ve günlük yaşamlarının bağımsız şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, fiziksel aktivite ve egzersizin yaşlılık dönemindeki kritik rolüne dikkat çekiyor.

Yaşlılar için Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Önemli

Dr. Büşra Kul, yaşlılıkta sağlığın korunmasının öneminin altını çizerek, fiziksel aktivitenin kritik rol oynadığını belirtiyor. Sağlık durumunun korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için düzenli ve doğru şekilde yapılan egzersizlerin hem bedensel hem zihinsel sağlığa katkı sağladığını ifade ediyor. Yaşlılara yönelik egzersiz programlarının, kronik hastalık riskini azaltmanın yanı sıra yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtiyor.

Zihinsel Gerileme Azalıyor…

Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlığına katkı sağlayacak aerobik egzersizlerin zihinsel gerilemeyi azaltacağını, esneklik ve denge egzersizlerinin düşme riskini azaltacağını, ev işleri ve bahçecilik gibi farklı egzersiz türlerinin ise zihinsel sağlığa olumlu etkisi olacağını öneriyor.

Sağlıklı Yaşlanma Fiziksel, Zihinsel ve Sosyal Sağlığı Kapsıyor

Dr. Büşra Kul, sağlıklı yaşlanmanın fiziksel sağlığın yanı sıra zihinsel ve sosyal sağlığın da önemini vurguluyor. Farklı aktivitelerle aktif bir yaşamın mümkün olduğunu ve böylece yaşam kalitesinin artabileceğini belirtiyor.

Yaşlı Sağlığında Uyku Kalitesi Önemli!

Yaşlı bireylerin sağlıklı uyku düzeni için düzenli uyku saatlerine, gündüz uykularından kaçınmaya ve ağır yemeklerden kaçınmaya dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Dr. Büşra Kul, uyku hijyeninin, uyku ortamının düzenlenmesinin ve uyku saatlerinin planlanmasının önemine değiniyor.

Düşmeler Önlemlerle Azaltılabilir!

Dr. Büşra Kul, yaşlılarda düşme olaylarının basit çevresel önlemler ve uygun egzersiz programlarıyla önlenebileceğini belirtiyor. Ev ışıklandırmasından kaymaz paspaslara kadar çeşitli önlemler alınabileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.

İzmir Sağlık Sisteminde Kritik Dönemeç

İzmir’deki kamu hastaneleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 300 sözleşmeli yöneticinin sözleşmeleri önümüzdeki Haziran ayında sona erecek.

Stresle başa çıkmanın yolu: Stresin kaynağını tespit etmek

Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Orman, stresin hem fiziksel hem ruhsal sağlık üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirterek, farkındalık, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve gerekirse profesyonel destekle stresin yönetilebileceğini vurguladı.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.